Vaak nemen we ons voor om te veranderen. Je wil van een slechte gewoonte af en voelt je erg gemotiveerd. Dan gaat het een paar dagen of weken goed en dan val je weer terug in je oude gewoontes. Hoe komt dat toch?

Ik had precies dit probleem! Alles waar ik mee wilde stoppen, dat lukte me maar even en dan viel ik weer terug. Ik zag in dat ik niet de enige was. Zelf sabotage is een veelvoorkomend probleem. Waarom is dat dan toch? De reden is heel simpel en waarschijnlijk heb je dit nog niet eerder gehoord. Waarschijnlijk denk je dat je gewoon zwak bent of dat je niet genoeg doorzettingsvermogen hebt. Maar dat is niet waar!

WAT ER GEBEURT TOT JE 7E LEVENSJAAR

Je houdt het niet vol, omdat je geprogrammeerd bent. Nu klinkt dit misschien heel eng, maar dat is niet zo. Zo werkt ons brein nou eenmaal. Tot je 7e levensjaar zijn je hersengolven in theta staat. Theta golven zorgen ervoor dat je in hypnose bent. Je neemt dus alles over, zonder er over na te denken of iets waar is of niet. Letterlijk ALLES wat je hoort neem je aan als waarheid. Je hebt dus geloofsystemen overgenomen van andere mensen. Dit is je programmering en sommige dingen kunnen je dienen en andere geloofsystemen dienen je helemaal niet.

Je wil bijvoorbeeld je mindset veranderen, gezonder gaan leven, liefdevoller zijn of stoppen met roken. Vaak gaat dit even goed en val je daarna weer terug. De onderliggende gedachte bij jou is wellicht: ik kan dit toch niet. Ik ben het niet waard. Alles wat ik doe werkt toch niet. En ga zo maar door. Zonder dat je ouders, leraren of omgeving het door hadden kunnen ze jou die ideeën hebben gegeven. Mensen die wel makkelijk die shift kunnen maken hebben hele andere geloofsystemen overgenomen toen ze jonger waren. Vandaar dat het bij hun een stuk makkelijker gaat.

IN HYPNOSE NEEM JE ALLES ALS WAARHEID AAN

Vaak weet je niet eens meer dat je ouders of leraren dit hebben gedaan. Zelf weten ze dit niet eens. Want het zit in hele kleine dingen. Als jij bijvoorbeeld te luidruchtig was of moest huilen in de supermarkt en tegen jou werd geschreeuwd: waarom luister je nou nooit! Andere kindjes luisteren wel en jij krijgt zo een time out. Of je bent wat zwaarder dan gemiddeld en je wordt op school dik genoemd. Onder de 7 jaar ben je in hypnose stand en neem je dus alles aan, zonder er een vraagteken bij te zetten. De rest van je leven geloof jij dus dat je niet goed genoeg bent of dat je te zwaar bent.

70% van de mensen groeit op in een negatieve omgeving en hoort dus vaak negatieve dingen en neemt deze geloofsystemen over. Je hebt dus niet eens door dat je jezelf saboteert! Omdat alles onbewust gaat. 5% van wat je doet op een dag is bewust. En 95% van de dag draai je op je onderbewustzijn. En je onderbewustzijn zijn die geloofsystemen die hebt overgenomen.

HOE KUN JE DIT DAN VERANDEREN?

  • Je bent in theta staat ( hypnose stand) als je net opstaat of net voordat je gaat slapen. Let dus op met wat je kijkt of leest in die periode. Want je neemt het over. Zelf doe ik oortjes in als ik net wakker ben of voor ik ga slapen. Ik luister dan alleen naar dingen die ik wil aantrekken in mijn leven. Op YouTube vind je bijvoorbeeld begeleidende meditaties of zelf hypnose. Ben niet bang voor het woord hypnose. Je bent toch al in die hypnose staat. Ook als je tv kijkt voor je naar bed gaat, dus dan kun je net zo goed zelf bepalen waardoor je ”gehypnotiseerd” wil worden.
  • Nieuwe gewoontes herhalen. Zorg ervoor dat je nieuwe gewoontes gaat aanleren. Maak het niet te groot en doe dat in stapjes. Blijf herhalen, want herhaling zorgt ervoor dat we het automatisch gaan doen. Gezonder gaan eten? Ga dan geen streng dieet volgen. Dat is een veel te grote stap en de kans dat je terugvalt is dan heel groot. Ik had veel eetbuien en kon nooit lang een dieet volhouden. Daarom ontwikkelde ik het FITPLAN, zodat de stap super klein was en ik de kleine veranderingen aankon.
  • Zorg dat je je doel duidelijk hebt en zorg ervoor dat je omgeving dit doel support! Alles wat je hoort, ziet en leest kan jou triggeren. Wil je afvallen? Kijk dan bijvoorbeeld nooit tv reclames. Je ziet dan alleen maar lekker eten en ze maken de reclame op een bepaalde manier, zodat jij het niet kan weerstaan. Kijk dan liever een serie die je leuk vindt of kijk op YouTube motivatie filmpjes over gezondheid. Wil je positiever in het leven staan? Kijk dan geen nieuws meer of lees de krant. Als je dit meteen in de ochtend doet, wordt je mind dus weer negatief geprogrammeerd. Lees of kijk liever iets dat over positief denken gaat!